Přípravy na svátosti v začátku roku 2024

Informace pro rodiče prvokomunikantů

Pro děti, které navštěvují 3. a vyšší třídu ZŠ a budou mít letos absolvované minimálně 2 roky náboženství ve škole, je možnost podat přihlášky k přípravě na 1. svátost smíření a 1. sv. přijímání. Tyto přihlášky jsou k dispozici v kostele a vyplněné je je třeba odevzdat do 7. ledna 2024 na faře. Na pozdější přihlášky nebude brán zřetel. Příprava bude probíhat každé pondělí od 18 hodin (v 17 hodin se děti mohou účastnit spolča dětí). První setkání proběhne 15. ledna v 18 hodin (upřesňující informace obdrží rodiče přihlášených dětí) a na tomto setkání prosím o účast rovněž, pokud možno, oba rodiče.

 

Informace pro rodiče nepokřtěných dětí

Rodiče, kteří chtějí své dítě svěřit do ochrany Boží prostřednictvím křtu a současně chtějí naplňovat závazky, které z udělení křtu vyplývají, se ohlásí na faře. Příprava ke křtu začne po dohodě se zájemci v druhé polovině ledna. Cyklus příprav se zpravidla opakuje každý měsíc (jsou-li zájemci).

 

Informace pro snoubence

Pro snoubence, kteří hodlají v našich farnostech uzavřít církevní manželství během roku 2024, začnou přípravy na manželství v Týdnu manželství, konkrétně 18. února ve 14 hodin (nebude-li s přihlášenými dohodnuto jinak). Prosím tyto snoubenecké páry, aby se přihlásily na faře nejpozději 31. ledna!!!

 

Informace ke slavení svátosti nemocných

Na 11. února připadá Světový den nemocných a liturgická památka Panny Marie Lurdské. Při této příležitosti se bude svátost nemocných slavit také společně. Informace k udílení této svátosti budou zveřejněny koncem ledna. Nemocní, kteří se nemohou účastnit bohoslužeb v kostele (nebo jejich rodinní příslušníci) mohou požádat o návštěvu nemocného knězem. Pravidelně tato návštěva probíhá na 1. pátek v měsíci (není-li dohodnuto jinak). Rovněž je možné požádat o nedělní donášku sv. přijímání. Tuto službu zajišťuje farník pověřený biskupem.

 

Změna vyhrazena. Sledujte aktuální ohlášky a webové stránky farnosti.